Acta de l’assemblea de 17 de juny

Es proposa el següent ordre del dia i s’aprova:

1) Reflexions sobre la concentració davant del Parlament dels dies 14 i 15 de juny

2) Manifestació de diumenge 19 de juny

3) Proposta d’ocupació del hall de l’Hospital del Mar

4) Lloc de les assemblees

5) Tema organitzatiu i comissions del barri: comunicació, educació, habitatge i sanitat.

1) Reflexions sobre la concentració davant del Parlament dels dies 14 i 15 de juny:

 • Es comenta la campanya de demonització del moviment arran dels fets aïllats del 15J i que això no ha de fer-nos deixar d’anar a la convocatòria del proper diumenge 19J.

2) Manifestació del diumenge 19 de juny:

 • Es proposa portar material divertit per mostrar el caràcter del moviment.
 • El dissabte 18 es portarà una vela de windsurfing molt gran que s’utilitzarà per penjar els desitjos i reivindicacions de la gent del barri i portar-la el diumenge a la mani.
 • Altres propostes: anar tots els de la Barceloneta amb un distintiu similar (roba del mateix color, insígnia, etc), portar instruments per fer que la marxa sigui també un moment festiu i convidi a unir-se totes aquelles persones reàcies a fer-ho pels fets que es van donar durant el dia 15 davant del Parlament. També hi ha la proposta de fer escuts, espases i tisores amb cartró.
 • Per a donar difusió de la mani de diumenge es proposa de recuperar la tradició del pregoner (caminar amb el megàfon pel barri anunciant la convocatòria) i posar un punt d’informació a la plaça del mercat durant el dissabte 18.
 • Respecte els objectius de la manifestació, s’aclareix que l’origen dels quatre lemes que hi ha al cartell. Aquests es van votar i aprovar en una assemblea general de plaça Catalunya de fa dues setmanes. Però es diu que nosaltres com a barri podem treure els nostres propis lemes en els que ens sentim més identificats. L’opinió general és que més enllà del lema és important que sigui una mani massiva, no violenta i contra les retallades.
 • També es proposa de manifestar el nostre desacord amb la manipulació informativa dels grans mitjans de comunicació.
 • Aprofitar la manifestació no només per reivindicar les retallades de sanitat si no també per les d’educació (doncs, el col·legi del barri encara està en barracons)
 • Algú recorda el lema històric de la Barceloneta: “Cap veí for a del barri!” I es proposa de portar-lo també a la mani de diumenge.

Parlant de la mani del diumenge, sorgeixen també altres reflexions de caràcter més general:

 • Hi ha un intervenció emotiva on es diu que el moviment 15M ha estat una font d’il·lusió i motivació per a gent que l’havia perdut una mica i només per això ja ha valgut la pena que sorgís.
 • Hi ha també una reflexió sobre la hipocresia de la classe política que ens diu que ells han estat escollits democràticament i que per haver-los votat ja no tenim dret a queixar-nos.
 • Es tracta el tema de la abstenció en les properes votacions/comicis i s’obre un petit debat de reflexió sobre la “utilitat” del vot en blanc. Es proposa d’invitar a gent del grup de treball de “llei electoral” de plaça Catalunya perquè ens facin una xerrada al barri sobre el sistema electoral que tenim aquí.
 • Hi ha una intervenció que denuncia l’estat policial en el que vivim i el compara amb els conceptes de Gran Hermano de George Orwell i d’Un Mundo feliz de Huxley.

3) Proposta d’ocupació del hall de l’Hospital del Mar:

 • S’explica que la ocupació està prevista de dilluns al vespre fins dimecres dematí, que els treballadors de l’hospital ens donen suport, que s’estan organitzant xerrades per fer durant el dia dimarts sobre que és un ERE i com podem col·laborar a frenar-lo i que hi haurà una assemblea de treballadors de l’hospital dilluns a la nit. Recordar que els treballadors de l’hospital del Mar estan amenaçats per un ERE que implica l’acomiadament de 193 treballadors sanitaris a partir del dia 30 de juny.
 • Es vota si volem fer la ocupació i s’aprova.
 • També es recorda que no cal ser-hi les 48h que duraria la ocupació, que cadascú s’hi passi el temps que disposi segons la seva disponibilitat horària.
 • Per assegurar que durant les 48h d’ocupació sempre hi haurà gent, es proposa d’organitzar-nos una mica amb una graella on cadascú digui quan hi podrà estar.

4) Lloc de les assemblees:

 • A l’assemblea de la setmana passada es va acordar d’anar canviant de plaça cada setmana però sembla que aquesta proposta és massa incòmode per gent que no disposa de correu electrònic ni de fàcil accès a internet i per això es proposa de fer l’assemblea en un punt fixe.
 • Darrera de l’església de Sant Miquel sembla que és incòmode perquè no és massa visible i perquè a aquelles hores sempre hi ve un camió a descarregar.
 • Es vota entre dues opcions: fer l’assemblea a la plaça de la barceloneta o fer-la a la plaça del mercat. La plaça del mercat és més visible però més incòmode pel tema del so i perquè les cadires les tenim al local de la plaça de la Barceloneta. I la plaça de la Barceloneta és més còmode pel tema cadires, so i sol (els arbres fan més sombreta) però menys visible.
 • Surt aprovada, per molt poca diferència de vots, de fer les assemblees de la a bell mig de la plaça del mercat. Per tant, la setmana que ve ja es farà l’assemblea allà. Es diu de passar una mica abans de les 7pm a buscar les cadires al local de la plaça de la Barceloneta!

5) Tema organitzatiu i comissions del barri:

 • Es recorden les formes de comunicació que tenim: llista de correu, cartells penjats pel barri, a través del blog (http://assembleabcnta.wordpress.com) o mail (assembleabcnta@gmail.com). I que un dels punts on deixem material és el local de la Òstia (C/Pescadors, 49 oberta dimarts i dijous de 6 a 8 del vespre).
 • Parla la gent que està en comissions:

Comissió de Comunicació:

 • es diu que totes les comissions enviïn resums de les coses que es vagin fent i parlant perquè la comissió de comunicació ho pugui penjar al blog de l’assemblea.
 • Es proposa de fer comunicació a nivell internacional (traduccions a l’urdu i a l’inglès, sobretot).
 • Es proposa que a partir de les comissions sorgeixin activitats per anar difonent el moviment 15M pel barri.
 • Es penjarà un calendari a la plaça del mercat anunciant les reunions, activitats o mobilitzacions que vagin sorgint.
 • Es vol fer un taller per aprendre a parlar amb la premsa i en públic.
 • Es proposa de convidar a assemblees d’altres barris i/o anar a assemblees d’altres barris per conèixer el treball que s’està fent for a de la Barceloneta.

Comissió d’Educació:

 • Es diu d’organitzar-se amb les institucions educatives.
 • S’està treballant sobre com ens afecta la llei Òmnibus i en organitzar activitats amb alumnes per sensibilitzar sobre les problemàtiques del barri.

Comissió d’habitatge:

 • S’està treballant per fer un diagnòstic problemàtic del barri: crear un formulari pels veïns per veure els problemes d’habitatge que tenim.
 • Punts que s’estan tractant ja: com treballar la problemàtica de la no renovació dels contractes, s’ha contactat amb la plataforma d’afectats per la hipoteca, i la detecció i visualització del pisos turístics dins del barri.
 • Es reuneixen cada dilluns a les 8pm al solar de Miles (Psg Joan de Borbó amb Maquinista).

Comissió sanitat: no ha vingut ningú d’aquesta comissió a l’assemblea d’avui

RESUM de les properes TROBADES:

Dissabte 18 a les 11am i a les 6pm a la plaça del mercat per fer material per a la manifestació de diumenge i anar a penjar cartells pel barri.

Diumenge 19 a les 4pm a la plaça de la Barceloneta per sortir tots junts del barri cap a la convocatòria de les 5pm a plaça Catalunya (pel camí ens unirem a l’assemblea del barri Gòtic).

Dilluns 20 a les 6pm reunió a les portes de l’Hospital del Mar per parlar i començar la ocupació del “hall” que durarà fins dimecres al dematí.

Dilluns 20 a les 8pm al solar de Miles (Psg Joan de Borbó amb Maquinista) es reuneix la comissió d’habitatge.

Dimecres 22 a les 8pm cassolada (com cada dimecres) a la plaça del mercat.

PRÒXIMA ASSEMBLEA: dimecres 22 a les 8:30pm, després de la cassolada, farem l’assemblea a la mateixa plaça del mercat per parlar de com ha anat la manifestació de diumenge i la ocupació de l’hospital del mar. Aquesta setmana l’assemblea es fa en dimecres i no en divendres perquè just coincideix amb les festes de Sant Joan.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s