Acta de l’assemblea d’indignats de La Barceloneta 1/07/11

Es demana que les persones que formen part de les diferents comissions expliquin a la resta el treball que han fet durant la setmana:

  1. Ensenyament
  2. Habitatge
  3. Comunicació
  4. Sanitat
–> descarrega’t el acta en pdf!
1.            Ensenyament:
Des de la darrera Assemblea hi ha hagut una reunió d’ensenyament que, tot i que faltava gent, s’ha pogut avançar molt al respecte. Hi ha un escrit (a revisar) per portar als centres d’ensenyament amb l’objectiu d’informar sobre el moviment i de la necessitat de crear un front comú contra les retallades i imposicions del Departament d’Ensenyament. D’una altra banda, s’ha transmès un manifest, elaborat per l’Assemblea general de la Comissió d’educació, per a una educació pública gratuïta, de qualitat, inclusiva, equitativa i universal amb una recollida de signatures. S’informa també que el dia 3 de juliol a les 17h hi ha una assembla a plaça Catalunya per tal de conèixer les diferents comissions d’educació dels barris i de establir propostes d’organització entre elles.
2.            Habitatge
 
S’han marcat uns objectius per realitzar accions concretes. Es vol fer una enquesta per saber quants HUT’s (permisos per llogar pisos a turistes) i pisos buits hi han. Hi ha una reclamació VPO de Aiguada, Joan de Borbon i ZMT (front marítim). A Santa Lluisa hi haurà una reunió amb ells i els serveis socials. 500×20 9barris xerrada. Es comenta una acció de la Xarxa de Veins de Ciutat Vella contra la HUT’s, s’enviarà data per la llista. En aquest punt va haver-hi un debat entre els membres de l’assemblea sobre els HUT, per què son un problema?
–      Son un problema perquè generen molèsties, augmenta el preu de l’habitatge i converteix en negoci un dret fonamental.
–      Es diu que el turisme no és l’únic que genera l’especulació sobre l’habitatge.
–      Es demana la retirada de la normativa HUT’s.
–      Es recull experiències personals amb HUT’s o habitatge.
–      Es demana tolerància zero als HUT’s i establir un lloguer màxim de 300 euros.
–      Vivim al barri pel seu teixit  i no es vol es contamini amb la onda del turisme incontrolat.
–      Es defineix el ls HUT’s com un icon del mobbing, per això que sobretot s’ha de ampliar el concepte de VPO per desenvolupar i protegir l’habitatge social.
-Es planteja que la lluita hauria de ser contra el mobbing, sigui quina sigui  la seva excusa
–      S’esmenta la solució adoptada a altres països on el HUT es limita al lloguer únicament d’habitacions amb una regulació estricta i amb impostos.
–      Per tal de continuar amb el debat força interessant es proposa fer un cinefòrum amb el tema d’habitatge.
 
3.            Comunicació
S’està repasant i dissenyant una estratégia per difondre la marxa per la sanitat del 30 de juny. Es proposa que és important que passi acta una persona diferent cada cop, encara que no sigui de la comissió de Comunicació. També és important que cada comissió sàpiga com pujar coses al bloq.
Es recorda que el dissabte 2 hi ha un taller de prensa a les 12h00. S’està pensant també en la realització d’un escrit pel diari de barri i d’anar a parlar amb la resta d’entitats d’accions comunicatives. El proper dia 10 de juliol hi hauràn propostes generals de coordinació i acció en l‘Asssemblea de Barris al Parc de la Ciutadella.  Es comunica també una trobada berenar el dimecres a la tarde per fer un taller d’assemblearisme a Can Felipa (Poble nou).
4.            Sanitat
 Es comunica que hi ha una assemblea d’usuaris del Parc Salut Mar el dijous 7 a les 19h a l’hospital del mar (finalment no és així).  Es recorda l’estrena de Super sano el dijous 30 de juny,  ja existeix i som tots.
Es comunica a títol general de l’assemblea, que en el proper debat televisiu //més que debat televisiu era una proposta per portar a l’assemblea de barris del 10 de juny  es proposi:
–       La demanda d’un referèndum vinculant les retallades socials.
–       El tema de l’habitatge i desnonaments.
–       Més democracia i transparencia
Per acabar la present assemblea s’anuncia la detenció del director de la SGAE Teddy Bautista. #Teddygameover

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s